2024. március 29., péntek

Dačić: Az új választási törvények értelmében bárki ellenőrizheti majd, hogy nyilvántartásba vették-e a szavazáson való részvételét

Ivica Dačić, a szerbiai parlament elnöke ma az ellenzék bírálataira reagálva a B92 műsorában elmondta, hogy pénteken az új választási törvényekhez fűződő javaslatokról egyeztet az illetékes testület. A szóban forgó jogszabályoknak a választási folyamat ellenőrzésének javítását kell szolgálniuk.

A képviselőház elnöke szerint olyan törvények elfogadására készülnek, amelyeknek köszönhetően bárki ellenőrizheti majd, hogy leadta-e a szavazatát, és hogy a választási dokumentáció helytálló-e.

A referendumról szólva Dačić annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a hatalmi pártok támogatói közül is volt, aki igennel, és aki nemmel szavazott, tehát az eredményekkel kapcsolatban nem lehet párhuzamot vonni annak kapcsán, hogy a polgárok milyen arányban támogatják a hatalmat, és hogy a szerbiai lakosság hány százaléka szavazna ellene a választásokon – közli a 021 hírportál.