2024. április 19., péntek

Legkeresettebbek az elárusítók, a sofőrök, a raktárosok

Tavaly 61 százalékkal nőtt az álláshirdetések száma a 2020-as évhez képest

Az Infostud portálon tavaly 61 százalékkal nőtt az álláshirdetések száma a 2020-as évhez képest – közölte a 021.rs hírportál. Az Infostud szerint 2021-ben összesen 67.284 hirdetés jelent meg a portálon, ezekre 241.636-an jelentkeztek.

A legkeresettebbek az elárusítók, a sofőrök, a raktárosok voltak. Az Infostud elemzéséből az is kiderült, hogy a jelentkezők által keresett szakmák nem sokban térnek el a kínálattól, így leginkább a kereskedelem, az adminisztráció, a szállítás, a logisztikai és az IT szektorok népszerű. Az IT szektor kivételével szinte minden területen munkaerőhiányt tapasztalnak, ahol középfokú végzettségű személyeket keresnek. „Egyre kevesebb a vendéglátós, a szakácsok, pincérek, de konyhai kisegítők is keresettek, másrészt viszont hiányzik a fodrász, az autószerelő és az asztalos ” – áll az elemzésben.

A sofőr és raktáros állásokra a nagy kereslet ellenére kevesen jelentkeztek. Az elemzés arra a következtetésre jut, hogy egyre kevesebb a munkavállaló, a munkaadóknak egyre keményebben kell megküzdeniük azért, hogy jobb feltételekkel vonzzák magukhoz a potenciális munkavállalókat.