2024. április 23., kedd

5G vs. Boeing 777

A nemzetközi légitársaságok sorra törlik az amerikai járataikat az ötödik generációs mobilhálózat beüzemeltetése miatt

Egyre kevesebb nemzetközi járat landol az amerikai reptereken. Szerdától az Emirates Airlines, az Air India, az All Nippon Airways és a Japan Airlines is törölte vagy módosította a tengeren túlra induló járatait. A nemzetközi légitársaságok attól tartanak ugyanis, hogy az Egyesült Államokban kiépített 5G hálózatok megzavarhatják egyes repülőgépek fontos berendezéseit.

A nagy amerikai légitársaságok vezetői korábban már figyelmeztették az illetékes kormányzati intézményeket arra, hogy az AT&T és a Verizon távközlési cégek által kiépített ötödik generációs (5G) mobilhálózat komoly zavarokat okozhat a légiközlekedésben. A hálózat C-Band frekvenciatartománya ugyanis a 2,4 és 5,0 gigahertzes wificsatornák között helyezkedik el, és az itt zajló adatforgalmazás megzavarhatja a repülőgépek rendkívül érzékeny avionikai elektronikáját – állította az amerikai szövetségi légügyi felügyelet, illetve a FAA (Federal Aviation Administration). Jelentésük szerint elsősorban a Boing 777-es repülőgépeknél merülhet fel probléma, ezeknél ugyanis interferencia alakulhat ki, ami ellehetetlenítheti a rossz látási viszonyok közötti navigációt.

A légitársaságok ellenállása miatt az AT&T és a Verizon először 30 nappal, majd két héttel halasztotta el a C-Band adatátviteli frekvenciasáv beüzemeltetését, amelynek használati jogát tavaly nyerte el egy 80 milliárd dolláros versenypályázaton. A kiépített infrastruktúrát szerdán tervezték üzembe helyezni, azzal, hogy a január 1-jei egyezség értelmében ötven amerikai repülőtér környékén hat hónapig bufferzónát alakítottak ki. Kedden a szóban forgó távközlési cégek közleményben is kiemelték, hogy elhalasztják egyes repülőterek közelében lévő tornyok üzembe helyezését.

A nemzetközi nagy légitársaságok ennek ellenére a járatok törlése mellett döntöttek. A vezetőik szerint ugyanis a probléma káoszt okozhat a polgári légiközlekedésben. „Egy átlagos napon 1100 járat és 100 ezer utas lehet kitéve a járattörlés, az átirányítás vagy a késés kockázatának” – fogalmaztak abban a levélben, amely a Reuters brit hírügynökség birtokába jutott. A dokumentumot a Fehér Ház Országos Gazdasági Tanácsa igazgatójának, a közlekedési miniszternek és az FCC, azaz a Szövetségi Távközlési Bizottság elnökének címezték.

A légitársaságok tehát már hétfőn felkészültek azoknak a nemzetközi járatoknak a törlésére, amelyek szerdán érkeztek volna az Egyesült Államokba. Az Emirates Airlines kilenc amerikai városba függesztette fel járatait: nem indul repülő Boston, Chicago, Fort Worth (Dallas), Houston, Miami, Newark, Orlando, San Francisco és Seattle felé. Az Air India is közölte, hogy felfüggeszti az Újdelhi és San Francisco, Chicago, illetve a New York-i JFK, továbbá a Mumbai-Newark közötti járatait. Az All Nippon Airways és a Japan Airlines viszont megpróbálta Boing 787-esekre cserélni a 777-es repülőgépeket, így a közlemény szerint néhány járatot „sikerült megmenteniük”. A többit viszont a japán légitársaságok is törölték.

Az AT&T és a Verizon nem kommentálta a történéseket. Korábban azonban jelezték, hogy világszerte már mintegy negyven országban helyezték üzembe az 5G mobilszolgáltató hálózati infrastruktúrát anélkül, hogy avionikai interferencia problémák jelentkeztek volna.