2024. április 23., kedd

„Valószínűleg minden dolgozónk fertőzött a kórházban"

Tatjana Adžić Vukičević, a batajnicai Covid-kórház igazgatója elmondta, hogy az adott kórház adatai eltérnek a többi kórházétól, jelenleg 516 beteget ápolnak – közölte a Szerbiai RTV.

– Öt nap leforgása alatt 323-an kerültek kórházba. Sok beteg került be tegnap, összesen 79. Annyi páciensünk van, mint a Covid-kórház 2020-as decemberi nyitásakor – mutatott rá Tatjana Adžić Vukičević.

Mint mondta, örül, hogy nem nő a betegek száma az intenzív osztályokon, ahol jelenleg 54 beteg fekszik, ebből 38 személyt intubáltak. Hozzátette, hogy a betegek mostanság rövidebb ideig maradnak a kórházban.

A kórházi betegeket illetően elmondta, hogy teljesen más a helyzet, mint január első felében és tavaly decemberben. Mostanra túlnyomó többségben idősebbek és rosszindulatú betegségek végső stádiumában lévők vannak a kórházban.

– Vannak műtétre váró pácienseink, akik fertőzöttek és várják a műtétet, vannak kismamák és terhes nők, akik lassan felgyógyulnak a koronavírusból – jelentette ki a batajnicai Covid-kórház igazgatója.

Hozzáfűzte, hogy az omikronnak a delta variánsnál összehasonlíthatatlanul enyhébbek a tünetei. – Ha mindannyiunkat letesztelnénk, akik a Batajnicában dolgozunk, azt hiszem, mindenkinek pozitív lenne az eredménye – jelentette ki.