2024. április 19., péntek

Matej találkozott valakivel?

Egy újabb felvétel került a médiához, amely újabb kérdéseket vet fel

Már 18 napja annak, hogy kiszaladt a 27 éves spliti Matej Periš az egyik belgrádi szórakozóhelyről, a Gotik klubból. A térfigyelő kamerák figyelemmel kisérték a mozgását egészen a Savanova étteremig, ahol a lépcsőn lelépkedve a Száva folyót megközelítette. Hogy azután mi közvetkezett, az már rejtély. A fiatal férfi keresése továbbra is folyik.

A Slobodna Dalmacija horvát portál arra mutatott rá, hogy Matej egy megbeszélt helyszínre siethetett, hiszen azon az útvonalon haladt, amit a Google Maps megad, amennyiben autóval szeretnénk eljutni egyik pontból a másikba. Valószínűleg ezért nem ment a folyópart menti sétányon, mert először járt Belgrádban, így nem tudhatta, hogy gyorsabban és egyszerűbben is eljuthatott volna a szórakozóhelytől az adott étteremig.

A horvát média, elemezgetve a közzétett felvételeket arra mutatott rá, hogy bár elég sötétek a képek, a mozgó árnyakból feltételezni lehet, hogy a folyóparton várta őt valaki, aki akár könnyedén csónakkal is megközelíthette a partot. Ugyanakkor arra is rámutatnak, hogy a víz is tükrözhette Matej árnyékát, és hogy egyik felvételen sem látni, hogy ő belemegy a vízbe.

A Novosti.rs ugyanakkor tegnap arról számolt be, hogy az egyik térfigyelő kamera felvételén, amely az étterem (aznap este, december 30-án nem működött) belterében készült, az üvegfalakon valamilyen szinten rálátni a folyóra vezető lépcsőkre, ahogy valószínűleg Matej lelépked a lépcsőn, és már a fejét sem látni, amikor egy női hang hallható, ahogy azt mondja: Hajde, sad ustani! (Gyerünk, most állj fel!).

A szerb sajtó korábban arról is beszámolt, hogy Matej egy nőt hívott fel eltűnése előtt, barátjának a húgát, akivel jóban voltak, és aki feltételezhetően szintén Belgrádban volt akkor, csak egy másik szórakozóhelyen.