2024. április 25., csütörtök

A régió helyzetéről és a beruházásokról is egyeztetett Vučić és Erdoğan

Aleksandar Vučić államfő ma Recep Tayyip Erdoğan elnökkel folytatott megbeszélést. A szerb államfő hangsúlyozta, hogy a béke és a stabilitás megőrzése mindkét fél számára kulcsfontosságú.

Ankarában Vučić a két ország kapcsolatát stabilnak és barátinak nevezte, és kifejtette, hogy a török elnökkel folytatott megbeszélésen szó esett a szerbiai török beruházásokról, infrastrukturális projektekről, de a régiót érintő fontos kérdésekről is egyeztettek.
Mint mondta, a Törökországgal megvalósított árucsere-forgalom a tavalyi év januárjától novemberéig tartó időszakban elérte az 1,55 milliárd eurót, és Törökország egyre jelentősebb külkereskedelmi partnere Szerbiának.
Recep Tayyip Erdoğan szerint a 2021-es év kitűnő volt a hivatalos Belgrád és Ankara közötti kapcsolatok szempontjából, de az együttműködés további elmélyítésének a szándékát is hangsúlyozta.
Mint mondta, Szerbiában a török vállalatok mintegy 8000 személyt foglalkoztatnak. Az utóbbi tíz évben a török beruházások összértéke egymillió dollárról 250 millióra nőtt – közli a Vajdasági RTV.