2024. április 20., szombat

Speciális vasúti mérőkocsi érkezett Németországból

Megérkezett Belgrádba a Német Vasutak (Deutsche Bahn) speciális vasúti mérőkocsija, és a mai nap folyamán megkezdődik a Belgrád–Újvidék gyorsvasút dinamikus tesztelése, írja a 021 hírportál.

A belgrádi vasútállomásra a mérőkocsi mellett megérkezett két mozdony is, amelyek 230 kilométeres óránkénti sebességre is képesek felgyorsulni.

Nenad Stanisavljević, a Szerbiai Vasúti Infrastruktúra munkatársa a Tanjugnak elmondta, hogy a dinamikus tesztelés során megvizsgálták az újonnan épített nagysebességű vágányok geometriáját, az érintkezési hálózat paramétereit, a telepített nagysebességű berendezéseket, a berendezések és rendszerek kompatibilitását, valamint egyéb építési munkákat.

A vasúton való dinamikus tesztelés 200 kilométeres óránkénti sebességgel Belgrád és Újvidék között február 4-ig tart és a 6:30–17:30 közötti időszakban kerül rá sor.

A tesztelést a Szerbiai Vasutak Infrastruktúrája végzi, együttműködve a Német Vasutak System Technik nevű szakcégével, amely ennek a munkának a megvalósításában vesz részt.

A tesztelést szakaszokban végzik el a Belgrád–Újvidék gyorsvasút teljes hosszán.