2024. április 20., szombat

Ðoković Belgrádba tart, 12 óra körül landol a gépe

Scott Morrison ausztrál miniszterelnök nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a teniszező jövőre részt vegyen az Australian Openen
Novak Ðoković ma kora reggel megérkezett Dubaiba, miután kitoloncolták Ausztráliából, így nem vehet részt az Australian Openen – emlékeztet az AP hírügynökség. Az Emirates gépe 13 és fél órás repülés után landolt. Novakot a dubai nemzetközi repülőtéren lefotózták, a Reuters beszámolója szerint a világ legjobb teniszezője a repülőtéren szelfizett rajongóival. „Hé, haver, sajnálom, ami történt" — mondta az egyik férfi, aki fényképezkedett a teniszezővel. Goran Ivanišević edző és a sportoló másik két kísérője a business osztályon utazott, Đoković első osztályon kapott helyet az Emirates gépén. Az AP ügynökség szerint Ðoković jelenleg Belgrádba tart, 12:10 körül landol a szerbiai gépe.
Sajtóértesülések szerint Scott Morrison ausztrál miniszterelnök nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a teniszező jövőre részt vegyen az Australian Openen. Morrison erről az Australian Radio 2GB-nek nyilatkozott, miközben a teniszező gépe Dubaiba tartott. „A tilalom valóban három évig érvényes, de fennáll annak a lehetősége, hogy megfelelő körülmények között beléphessen az országba" — mondta Morrison. Korábban Karen Andrews ausztrál belügyminiszter úgy nyilatkozott, hogy a hároméves eltiltást feloldhatják, de egyelőre nem fontolgatják.