2024. április 20., szombat

Lewandowski az év játékosa

Robert Lewandowski, a Bayern München lengyel válogatott csatára nyerte az év játékosa címet a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél (FIFA), melyet hétfő este a zürichi díjátadó gálán adtak át.

A 33 éves támadó – aki az előző Bundesliga-szezonban 41-szer talált az ellenfelek hálójába, ezzel megjavította Gerd Müller megdönthetetlennek hitt rekordját és már a mostani idényben is 34 gólnál jár 27 tétmeccs után – pályafutása során másodszor érdemelte ki az elismerést. A végeredmény a szurkolók szavazatai mellett a szövetségi kapitányok, válogatottak csapatkapitányai és újságírók voksai alapján alakult ki.

Lewandowski mellett a hatszoros győztes argentin Lionel Messi (Paris Saint-Germain), valamint az egyiptomi Mohamed Szalah (Liverpool) szerepelt a szűkített listán.

„Boldog és büszke vagyok, mert tudom, mit jelent 29 meccsen 41 gólt szerezni. Ezt néhány éve lehetetlennek tartottam. De köszönöm Gerd Müllernek is, mert nélküle nem jöhetett volna össze a rekorddöntés" – mondta a 2020-ban BL-győztes lengyel klasszis, aki beszédében kiemelte, megtisztelve érzi magát, hogy ismét megnyerte a trófeát.