2024. április 25., csütörtök

Tizenöt vasúti szakasz sínjeit értékesítik

Ezeken a vonalakon több évtizede nem közlekedik vonat

A Szerbiai Vasúti Infrastruktúra Közvállalat nyilvános felhívást hirdetett meg régi sínek, pályatartozékok és kitérők eladására, amelyeket 15 olyan vasúti szakaszról távolítottak el, ahol már nem közlekednek vonatok. Ez azt jelenti, hogy a Torontálszécsány (Sečanj) – Módos (Jaša Tomić) és a Nagybecskerek–Versec vasútvonalak az utolsó napjaikat számolják. Ez nem is csoda, de emlékeket idéz fel azokban, akiknek lehetőségük volt több mint három évtizeddel ezelőtt vonattal utazni síkságunkon. Becslések szerint az említett pályaszakaszok mintegy 24 600 tonna vasat és acélt tartalmaznak, a kezdőár 12,14 dinár kilogrammonként.

Nikola Dobrić, a Szerbiai Vasúti Infrastruktúra Közvállalat egykori munkatársa a Szerbiai Rádió és Televíziónak nyilatkozva elmondta, várható volt, hogy a régi síneket eltávolítják azokról a vasúti szakaszokról, amelyek nem nyereségesek. Meglepte azonban a döntés, hogy felszedték és eladják  a Nagybecskerek–Versec vasúti szakasz síneit is.

(Fotó: Ótos András)

(Fotó: Ótos András)

A Nagybecskerek–Versec vasútvonal teljesen jó állapotban van, két évtizeddel ezelőtt újították meg. Nem tudom, kinek jutott eszébe a síneket eltávolítani és értékesíteni. Kifizetődőbb karbantartani, mint a semmiért eladni? – fejtette ki Dobrić.

Legutóbb 33 éve haladt át vonat Módoson, és a helyiek abban reménykedtek, hogy a vasútjuk továbbra is használható lesz, miközben Bánát szinte összes vasútállomása tönkrement.

A Szerbiai Vasúti Infrastruktúra Közvállalat arra számít, hogy a régi vasúti infrastruktúra értékesítése további fejlődést eredményez.

– Amellett, hogy a Szerbiai Vasúti Infrastruktúra Közvállalat jelentős bevételre tesz szert, megszűnik a régi infrastruktúra és azok a vasútvonalak, amelyeken évtizedek óta nem közlekednek vonatok. Ezáltal lehetővé válik a vajdasági önkormányzatok gyorsabb és jobb fejlődése – olvasható a vállalat közleményében.

A nyilvános felhívás 19 500 tonna régi sín, 1370 tonna kitérő alkatrészek és 3755 tonna régi pályatartozék értékesítését irányozza elő, vagyis összesen 24 625 tonna régi vasat és acélt. A pályázat január 12-éig állt nyitva.