2024. április 25., csütörtök
AFRIKA-KUPA

Az első „gólzápor”

A roppant furcsa körülmények között zajló, időnként érthetetlen bírói döntésektől hangos Afrika-kupán csütörtökön lejátszották a második olyan mérkőzést, amelyen egynél több találat született, ráadásul ismét a tornaházigazda Kamerun volt az ilyen értelemben különleges összecsapás főszereplője. A portugál Toni Conceicao által irányított gárda az A csoport második fordulójában már a negyedik percben hátrányba került Etiópia ellen, majd Toko Ekambi és Aboubakar dupláinak köszönhetően fordított, és fölényesen, 4:1-re nyert, amivel egyúttal a nyolcaddöntős szereplést is biztosította.

Tegnapi lapszámunkban tévesen döntőnek neveztük a spanyol szuperkupa Real Madrid–Barcelona meccsét. Rijádban a másik elődöntőben meglepetésre az Athletic Bilbao a hajrában fordított az Atlético Madrid ellen, így a baszkok játszhatnak vasárnap a trófeáért a Királyi Gárda ellen.

Afrika-kupa, 2. forduló, A csoport: Kamerun–Etiópia 4:1, Zöld-foki Köztársaság–Burkina Faso 0:1. A sorrend: Kamerun 6, Burkina Faso és Zöld-foki Köztársaság 3, Etiópia 0 pont. Angol ligakupa, elődöntő, 1. mérkőzés: Liverpool–Arsenal 0:0. Olasz kupa, nyolcaddöntő: Napoli–Fiorentina 2:2, h. u. 2:5, Milan–Genoa 1:1, h. u. 3:1. Spanyol szuperkupa, elődöntő: Atlético Madrid–Athletic Bilbao 1:2.