2024. március 29., péntek
VÉDETT TÁRSADALOM ALAPÍTVÁNY

Megalakult a szervezet jogvédelmi szárnya

Megalakult a Védett Társadalom Alapítvány (VDTA) jogvédelmi szárnya, a Budapest Bizottság – tudatta csütörtökön a normalitás védelméért a nemkormányzati szervezetek (NGO-k) módszereivel síkra szállni szándékozó, tavaly nyáron alakult szervezet.

Azt írták, a Budapest Bizottság alapos előkészítés után alakult meg, és a Soros György által finanszírozott Helsinki Bizottság eljárási gyakorlatához hasonlóan, ám a normalitáspárti értékek alapján tervez jogvédelmet és jogi tanácsot nyújtani azoknak, akik erre rászorulnak.
A Budapest Bizottság vezetője Tóth Máté ügyvéd, szabályozási jogász, egyetemi oktató. A Védett Társadalom Alapítvány kuratóriumi elnöke a médiából jól ismert titkosszolgálati szakértő, Földi László. A munkájukról a világhálón lehet tájékozódni.

A héten indult el a vdtablog.hu, a Védett Társadalom Alapítvány információs oldala. Oszlopos tagjai között olyan szintén jól ismert, korábban jobboldali elektronikus médiumokban dolgozó újságírók találhatók, mint Földi-Kovács Andrea, Szabó Anett, Trombitás Kristóf.
„A Védett Társadalom Alapítvány minden fronton fel kívánja venni a harcot a Soros György féle Nyílt Társadalom Alapítvány által képviselt destruktív erőkkel szemben, ezért a kuratórium úgy döntött, hogy elindítja a vdtablog.hu-t, a szervezet információs oldalát – közölték kedden, a blog indulása alkalmából. Az oldalon elsősorban munkatársaik, hazai és külföldi tudósítóik anyagait fogják publikálni elemzések, interjúk, szakértői beszélgetések formájában. Saját készítésű videóikban pedig korábbról ismert – közben megszűnt – műsorokkal, valamint a média világában köztiszteletnek örvendő kollégákkal és szakértőkkel találkozhatnak – írták.

A blogon a Budapest Bizottság is jelezte, hogy szükség esetén azonnal kész akcióba lépni. A VDTA közleményt adott ki, amelyben jelezték, elfogadhatatlan az, hogy Perintfalvi Rita liberális teológusnő meglebegtette annak a lehetőségét, gyűlöletbeszéd miatt feljelentést tesz Hess Dénes ferences szerzetes ellen, amiért az egy a Vasárnap.hu-n megjelentetett nyílt levélben szembesítette őt azzal, hogy nézetei eltérnek a katolikus tanítástól.

„Amenynyiben a szavakból tettek lesznek, és Perintfalvi Rita vagy valamely követője tényleg feljelenti Hess Dénest, a Védett Társadalom Alapítvány frissen megalakult jogi szárnya, a Budapest Bizottság ingyen és bérmentve ellátja a ferences atya jogi védelmét” – ígérték a közleményben.