2024. április 19., péntek

Ingyen a medencére!

A SPENS-en ma nyílik az uszoda, április végéig nem kell fizetni a belépőjegyért

Milan Đurić, az újvidéki polgármester helyettese tegnap megtekintette a vásártéri medencét, ahol a napokban befejeződtek a munkálatok a létesítmény lefedésén és az öltözők felújításán.

– Jó hírnek számít, hogy a városi önkormányzat és a Vojvodina Sport- és Üzletközpont (SPENS) közös kezdeményezése megvalósult, és hogy most a vásártéri medence fedett uszodává vált. Ezzel kiváló feltételeket biztosítottak az újvidéki úszókluboknak és a polgároknak, hiszen egész évben nyitva lesz a medence. Erre a célra az önkormányzat 150 millió dinárt irányozott elő a városi költségvetésben. A vásártéri medencében a legmodernebb fűtési rendszert és szűrőberendezéseket szerelték fel. Ennek köszönhetően a medence vize 26 fokos, a fedett rész alatti hőmérséklet pedig 28 fok. Mindezek mellett felújították az öltözőket, új ajtókat, ablakokat szereltek fel, és a hőszigetelést is kicserélték – mondta Milan Đurić.

Az újvidéki ifjúsági és sporthivatal azt ajánlotta, hogy a vásártéri uszodát a téli időszakban az újvidéki úszóklubok használják, a nyári idényben pedig mindenki számára legyen nyitva. A SPENS-en az uszodát polgári használatra látták elő. A bivalyosi (Slana bara) medencét a Vojvodina Vízilabdaklub használja, a szabad terminusokban pedig a polgárok előtt is nyitva áll.

A polgármester helyettese bejelentette, hogy a SPENS medencéit ma nyitják meg, a polgárok április 30-áig ingyen használhatják.

– A SPENS medencéinek felújítási munkálatait is befejezték, itt is a legmodernebb fűtési és szűrőrendszert alkalmazták, amely most már teljesen funkcionális. Az első váltás 6 óra 30 perckor kezdődik, az utolsó pedig 19.30-kor. A mozgássérültek számára külön váltásokat szerveztek. A jelenlegi járványügyi helyzet miatt a medence területén korlátozott számban tartózkodhatnak a polgárok – magyarázta Milan Đurić.

Ingyenes fürdés a SPENS fedett uszodájában

A vásártéri uszoda tehát tegnaptól a sportolókat fogadja, ami azt jelenti, hogy a SPENS keretében működő medenceegyüttes kapacitásai felszabadulnak. A polgárokat itt a téli időszakban – április végéig – több váltásban fogadják, méghozzá ingyenesen. A váltások munkanapokon 6.30-kor, 9.30-kor, 11.30-kor, 16.30-kor és 19.30-kor kezdődnek, hétvégenként pedig 9 órakor, 11.30-kor, 14 órakor, 16.30-kor és 19 órakor. Egy váltásban 200 látogató fürödhet, a belépőjegyeket a SPENS uszodájának pénztáránál lehet átvenni a váltások előtt – egy személy egy ingyenes belépőjegyet kaphat. n szb