2024. április 19., péntek

Eltörölték Novak Đoković vízumát

Napok óta tartó huzavona után végül döntés született a világelső teniszező ügyében: Alex Hawke ausztrál bevándorlásügyi miniszter döntése értelmében visszavonják Novak Đoković vízumkérelmét.

A döntés elleni panasz benyújtásának lehetősége továbbra is adott, írja a 021 hírportál.

Đoković múlt szerdán érkezett Melbourne-be, majd a repülőtéren egy különszobában órákon át a hatóságok döntésére várt, hogy beléphet-e az országba. Victoria állam hatósága ugyanis megtagadta a belépését arra hivatkozva, hogy nem szolgáltatott elegendő bizonyítékot ahhoz, hogy teljesítse a belépéshez szükséges előírásokat.

Đoković ügyvédei ekkor fellebbeztek a döntés ellen, és a törvényszék hétfői ítélete szerint a szerb sportoló belépési engedélyének visszavonása indokolatlan volt, tehát az országban maradhat.

Azt is azonnal a teniszező és a nyilvánosság tudomására hozták, hogy ezzel az ügy nem zárult le, mivel a bevándorlásügyi miniszternek diszkréciós joga van megvonni a vízumkérelmet. Több napi gondolkodás után Alex Hawke élt is ezzel a jogával.

Várható, hogy Novak Đoković jogi képviselői újabb panaszt nyújtanak be, ám amennyiben a bíróság nem az ő javára dönt, úgy a teniszcsillagnak el kell hagynia Ausztráliát, és három évig nem léphet be az országba.