2024. március 29., péntek
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Trónon az Inter

Két szuperkupadöntőt rendeztek szerda este. Olaszországban a San Siróban csapott össze az Inter és a Juventus, a döntést pedig csak a félórás hosszabbítás ráadáspercében hozta el Alexis Sánchez. A spanyol szuperkupa első elődöntőjét a szaúd-arábiai Rijádban rendezték, ahol a Barcelona kétszer is egyenlített a Real Madrid ellen, de Federico Valverde hosszabbításban szerzett góljára már nem született válasz.

Afrikában véget ért a kontinentális kupa első csoportfordulója, a szerdai nap derbijén Mali Ibrahima Kone büntetőjével legyűrte Tunéziát, amely a hajrában tizenegyest hibázott az egyenlítésért.

Afrika-kupa, 1. forduló, E csoport: Egyenlítői Guinea–Elefántcsontpart 0:1. F csoport: Mauritánia–Gambia 0:1, Tunézia–Mali 0:1. Angol bajnokság, pótlás a 18. fordulóból: West Ham–Norwich 2:0. Az élcsoport (21 forduló után): Manchester City 53, Chelsea 43, Liverpool (–1) 42 pont stb. Angol ligakupa, elődöntő: Tottenham–Chelsea 0:1 (tj. a Chelsea 2:0-val). Olasz kupa, nyolcaddöntő: Atalanta–Venezia 2:0. Olasz szuperkupa: Inter–Juventus 1:1, h. u. 2:1. Spanyol szuperkupa, elődöntő: Real Madrid–Barcelona 2:2, h. u. 3:2.