2024. április 20., szombat
JANUÁR 21-ÉN

Építészeti tárlat Magyarkanizsán

A Magyar Művészeti Akadémia köztestületi-ÉN tagjainak bemutatkozása és korabarokk koncert

A magyar kultúra napja alkalmából a Regionális Kreatív Műhely szervezésében január 21-én A mai magyar építészet című kiállítás látható a Dobó Tihamér Képtárban (Fő tér 9.). A kortárs magyar építészet egy vetületét bemutató tablókiállítást a Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata kezdeményezte és az akadémia köztestületi tagjainak közös bemutatkozását láthatják az érdeklődők.

Megnyitó: január 21-én, pénteken 18 órakor.

A kiállítást a Magyar Művészeti Akadémia részéről Turi Attila, Kossuth- és Ybl-díjas építész, a Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozatának vezetője és Tóth Vilmos magyarkanizsai építész, a Magyar Művészeti Akadémia levelező tagja nyitják meg.

A megnyitó folytatásaként 19 órától a szegedi Solis Consort játszik korabarokk zenei műveket, a Regionális Kreatív Műhely próbatermében a zenészek: Haramza Klára – ének, Orcsikné Szvetnyik Margit, Horváth-Tóth Viktória – barokk hegedű, Simon Eszter – barokk brácsa, Czéh Ágnes – barokk cselló, Blastik Ágnes – csembaló (spinet).

A zenekar előadásában ismert angol és olasz zeneszerzők: H. Purcell, F. Durante, A. Vivaldi, C. Monteverdi, J. Dowland, Anon műveit hallhatjuk.

A kiállítás létrejöttéhez a Magyar Művészeti Akadémia, a Magyar Belsőépítész Közhasznú Egyesület, dr. Fekete István, valamint a Cnesa OMI nyújtott segítséget.

A kiállítás megtekinthető a Dobó Tihamér Képtárban február 15-ig.

A belépés díjtalan.