2024. április 19., péntek

Tiodorović: A legjobb volna, ha az elkövetkező két-három hétben online oktatás lenne

Amennyiben figyelembe vesszük, hogy a tavalyi évtől eltérően az idén már nagy valószínűséggel megjelenik az influenza is, akkor a legjobb volna, ha az elkövetkező két-három hétben online felületen zajlana a tanítás – jelentette ki Branislav Tiodorović epidemiológus a Szerbiai RTV-nek adott nyilatkozatában.

Fontos tényezőnek nevezte, hogy néhány önkormányzat megértette a helyzet súlyosságát, ezért több gyülekezést is betiltottak az országban.

Elmondta, hogy mindenképpen a legjobb megoldást az jelentené, ha az elkövetkező két-három hétben online zajlana a tanítás, mivel az influenza is nagy valószínűséggel megjelenik majd.

A koronavírussal fertőzött egészségügyi dolgozókkal kapcsolatban elmondta, hogy a korábbiakhoz képest nagyobb a megbetegedettek száma.

– Az omikron variáns rendkívül gyorsan terjed, ezért sokkal több egészségügyi dolgozó fertőződött meg a korábbi időszakokhoz képest. Az ország területén alkalmazottak mintegy 10 százaléka fertőzött. Várhatóan ez a szám még növekedni fog – mondta Tiodorović.