2024. március 29., péntek

Vučić: Miért zaklatják Đokovićot, a családját és a szerb népet?

Aleksandar Vučić államfő Novak Đoković ügyének legújabb fejleményei miatt Instagram-bejegyzésben reagált, melyben kijelentette, hogy nagy nyomással kellett szembesülniük és felszólította az ausztrál kormányfőt, hogy hagyjon fel a teniszező és családja, valamint a szerb nép zaklatásával is – írja az N1 hírportál.

– Tisztelt polgárok! Számtalan problémával és nyomással kellett szembesülnünk a világ minden részéről, de amit nem sikerült elvenniük tőlünk, az a szivünk és a büszkeségünk. Mindezt a Melbourne-i történésekkel kapcsolatban mondom és nem politikai haszonszerzés céljából. A Novak Đokovićtyal és Szerbia állampolgáraival szembeni, számunkra ismeretlen okokból eredő támadások és nyomásgyakorlás, olyan méreteket öltött, hogy az eseményeket nem állhatom meg szó nélkül – jelentette ki az államfő a bejegyzésében.

Hozzátette, hogy azért szólalt fel, mert az ausztrál kormányfő üdvözölte a teniszező vízumának megvonásának hírét.

– Valószínűleg egy szót sem szóltam volna, ha az ausztrál kormányfő nem üdvözli Đoković vízumának megvonását. Lehangol az a tény, hogy a bírósági döntés ellenére is egy ország végrehajtó hatalma meghozhat egy ilyen rendelkezést. Ezzel csak azt mutatták meg nekünk, hogy valójában hogyan is néz ki náluk a független igazságszolgáltatás – mondta Vučić.