2024. március 28., csütörtök

Novak Đoković Miomir Kecmanović ellen lép pályára először

Ma még nem hoznak döntést a világelső kitoloncolásáról

Kisorsolták Novak Đoković első ellenfelét a közelgő Australian Openen, ahol első kiemeltként szerepel. Đoković honfitársa, Miomir Kecmanović ellen lép pályára az első fordulóban.

Abban az esetben, ha ő kerül ki győztesként, a második körben az amerikai Tommy Paul és a selejtező mérkőzésének győztesével találkozik.

A címvédő a negyeddöntőben az olasz Matteo Berrettini, az elődöntőben pedig a spanyol Rafael Nadal vagy a német Alexander Zverev ellen léphet pályára.

Györe László a kanadai Denis Shapovalov ellen kezdi a versenyt, Dušan Lajović pedig Fucsovics Mártonnal mérkőzik. Filip Krajinović az első fordulóban az argentin Diego Schwartzman ellen lép pályára.

A sorsolás egyébként Scott Morrison miniszterelnök sajtótájékoztatója miatt 75 percet késett. A miniszterelnök Đoković ügyében annyit mondott, a döntést Alex Hawke, ausztrál bevándorlásügyi miniszter hozza majd meg.

Az Age és a Sydney Morning Herald hírügynökségek megerősítették, a miniszter ma nem hoz döntést a vízumok eltörléséről és Novak Đoković kitoloncolásáról. Hawke még fontolgatja, hogy éljen miniszteri jogkörével és elrendelje Đoković kitoloncolását, de sajtóinformációk szerint ezt ma nem teszi meg.