2024. március 28., csütörtök

Több mint fél tonna kokaint foglaltak le Montenegróban

Több mint fél tonna kokaint találtak egy élelmiszerláncnak szánt banánszállítmányban Montenegróban, a kábítószert a rendőrség lefoglalta – jelentette a montenegrói közszolgálati televízió (RTCG) csütörtökön.

A nagy mennyiségű drogot az olaszországi Bari kikötőjében találták meg a vámosok, majd tájékoztatták az illetékes ügyészséget és a rendőrséget, akik azt az utasítást adták, hogy engedjék tovább a szállítmányt, hátha kiderül, hova viszik és ki rendelte. Amikor a kábítószer az élelmiszerlánc raktárába került, az ott dolgozók értesítették a rendőrséget.

Az RTCG beszámolója szerint mindeddig sem az ügyészség, sem a rendőrség nem kommentálta a drogfogást, ám a montenegrói belügyminisztérium a Twitteren közölte: Sergej Sekulović miniszter gratulált a több száz kilogramm kábítószer lefoglalásához. Dritan Abazović belbiztonságért felelős miniszterelnök-helyettes pedig szintén a közösségi médiában tette közzé, hogy országa továbbra is folytatja a harcot a kábítószer-kartellek ellen.

Nem közölték azt sem, hogy honnan érkezett a szállítmány.

Nem ez az első eset, hogy nagy mennyiségű kábítószert találtak a szóban forgó élelmiszerüzlet-láncnak szánt banánszállítmányban, 2018-ban egy Ecuadorból érkező hajó konténerében leltek rá körülbelül 30 kilogrammnyi kokainra.

A Vijesti című podgoricai napilap értesülése szerint a most lefoglalt szállítmány január 2-án érkezett meg a bari kikötőbe, és egy évek óta Szlovéniában élő montenegrói üzletember cégén keresztül rendelték meg.