2024. április 24., szerda

Holnap érkezik az egészségügyi dolgozók egyszeri támogatása

Az egészségügyi dolgozók holnap kapják meg a 10 ezer dináros egyszeri állami támogatást, nyilatkozta Siniša Mali pénzügyminiszter, írja a Szerbiai RTV.

– Ahogyan ígértük, január 14-én, pénteken Szerbiában 122.462 egészségügyi dolgozó kap 10 ezer dinár összegű pénzügyi támogatást –  közölte a tárcavezető, hozzátéve, hogy azokról az egészségügyi dolgozókról van szó, akik a többi között az egészségügyi rendszerben, a katonai egészségügyi intézményekben, a büntetőjogi szankciókat végrehajtó intézetekben, a költségvetésből finanszírozott szociális védelmi intézményekben dolgoznak.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy Szerbia kormánya az egyszeri juttatásokon kívül rendszeres béremelésekkel támogatja az egészségügyben dolgozókat. Mint mondta, novemberben az ápolók bérét 15, az orvosokét pedig 10 százalékkal emelték.

– Amikor 2020-ban elkezdődött a koronavírus-járvány, az egyik első intézkedésünk az egészségügyi dolgozók fizetésének további 10 százalékos emelése volt. Majd ugyanezen év novemberében az egészségügyi intézményekben minden dolgozó egyszeri, 10 ezer dináros segélyben részesült – emelte ki a pénzügyminiszter.