2024. április 25., csütörtök

Borászok és idegenvezetők mutatkoznak be Belgrádban

A tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkárság mindent megtesz Vajdaság turizmusának népszerűsítéséért

A tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkárság az idén is részt vesz a 44. belgrádi Nemzetközi Idegenforgalmi Vásáron, amely az évek során a régió legjelentősebb ilyen jellegű rendezvényévé nőtte ki magát. A kiállítást február 24-e és 27-e között tartják meg. A  13. Nemzetközi Borkiállítás, a BeoWine pedig 25-e és 26-a között kerül megrendezésre.

Nenad Ivanišević tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár elmondta, hogy a borkiállításon a Fruška gora-i Borászok és Szőlőtermesztők Egyesületével karöltve jelennek meg.

(Fotó: Dávid Csilla)

(Fotó: Dávid Csilla)

– Arra kérem azokat a borászokat, akik nem tagjai az egyesületnek, és szeretnének részt venni a kiállításon, jelentkezzenek a tartományi titkárságnál, amely kiállítói standot biztosít számukra, teljesen ingyen. Természetesen ott leszünk az idegenforgalmi kiállításon is, amely február 24-étől 27-éig tart. Egy hatalmas pavilonnal tervezünk megjelenni. Többek között bemutatjuk a női vállalkozókat, a régi mesterségeket űzőket, a foglalkoztatást ösztönző projektumokat, és a Legjobb Vajdaságból védjegyet viselő termékeket, valamint új pályázatot hirdetünk meg. Ismertetjük a májusban tartandó Tour de Fruška sportrendezvényt is. Azok, akik idegenforgalommal foglalkoznak, és szeretnének részt venni a belgrádi kiállításon, jelentkezzenek a titkárságnál.  A költségeket a tartomány fedezi – fejtette ki Ivanišević.

Slobodan Sosovski, a Fruška gora-i Borászok és Szőlőtermesztők Egyesületének titkára elmondta, a tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkárság kérésére együtt jelennek meg a belgrádi borkiállításon.

– A tartományi titkársággal 2018-ban kezdődött az együttműködés, akkor 21 borász jelent meg a titkárság standján, 2019-ben és 2020-ban pedig már 30. Fontos kiemelni, hogy a titkárság támogatása kimondottan sokat jelent a kisebb bortermelők számára, akiknek ezáltal lehetőségük van bemutatkozni a kiállításon. A tartományi titkárság standja volt egyébként az egyik leglátogatottabb a vásáron – közölte Sosovski, és hozzétette, hogy az egyesületüknek jelenleg 96 tagja van.

Isidora Vasić, a Tour de Fruška képviselője elmondta, a sportrendezvényt május 27-e és 29-e között tartják.

Az előkészületek már nagyban folynak, mivel a szervezők azt szeretnék, hogy minden ideális legyen. A fő esemény a háromnapos program során a hegyikerkékpár-maraton, de elektromosbicikli- és futóversenyt is tartanak, de zenei és gasztronómiai programok is várják az érdeklődőket. A Tour de Fruška rendezvényt úgy tervezték, hogy összekapcsolja a sportot, az idegenforgalmat és a gazdaságot. A sportesemények mellett mintegy 50 vállalkozó és 20 borász képviselteti magát. A rendezvényen bemutatjuk Vrdnik és a Fruška gora idegenforgalmi lehetőségeit. Összesen mintegy 750 résztvevőre számítunk. Vrdniket a kiváló infrastruktúrája, a közelben lévő szálloda és üzletek miatt választottuk – fogalmazott Vasić.