2024. április 19., péntek
MAGYARCSERNYE – ÁLLAMI TULAJDONÚ FÖLDEK BÉRBEADÁSA

Tizenkilencedikéig lehet jelentkezni

A magyarcsernyei községben január elején írták ki az állami földek bérbeadására vonatkozó első körös pályázatot, amelyre január 19-én 15 óráig lehet jelentkezni.

Összesen 82 licitegységet és 21,0335 hektárnyi földet hirdettek meg tizenöt éves bérleti futamidővel. Az érdekeltek a terepen is megtekinthetik a bérbe adandó állami parcellákat január 14-én délelőtt 10 órától. A község teljes területén lehet földet bérelni. A pályázati dokumentációban a földterületek kezdőárát is megjelölték.

A bérbe adandó területekről szóló teljes dokumentációba személyesen is be lehet tekinteni munkanapokon 7–14 óráig a községháza 6-os számú irodájában vagy a Mezőgazdasági Minisztérium Földhivatalának elektronikus, nyilvános pályázásra vonatkozó webalkalmazásán.

Ez az alkalmazás lehetővé teszi az összes érdekelt mezőgazdasági termelő számára, hogy elektronikus úton vehessen részt az állami mezőgazdasági földterületek bérbeadására vonatkozó nyilvános pályázaton. Az alkalmazás ezen a linken érhető el. Bővebb tájékoztatásért a magyarcsernyei községházán a 023/815-030-as telefonszámon is lehet érdeklődni, Branislav Damjanovot vagy Ana Babićot kell keresni.

A pályázaton azok a községben élő mezőgazdasági termelők vehetnek részt, akik már legalább három éve regisztrált mezőgazdasági termelők, jelenlegi státuszuk szerint aktívak, három éve a község területén élnek és legalább 0,5 hektárnyi saját földterülettel rendelkeznek.

Bérlőnek jogi személyek is jelentkezhetnek, rájuk is ugyanezek a feltételek érvényesek annyi módosítással, hogy nekik legalább 10 hektáros földterülettel kell rendelkezniük.

A földterületekre az alkalmazáson keresztül január 28-án 10 órától lehet licitálni.