2024. március 28., csütörtök

Vučić Pribojban: A lakatosok és hegesztők a cégvezetőkhöz képest is jól fognak keresni

Aleksandar Vučić államfő ma Pribojba látogatott, ahol a városvezetéssel, a politikai pártok képviselőivel, üzletemberekkel és vallási közösségek képviselőivel egyeztetett.

A köztársasági elnök elmondta, hogy eddig mintegy 8 millió eurót költöttek a priboji utakra, de további beruházásokról is beszélt. 15 millió eurót fektetnek be a priboji gimnáziumba, a közkórházba és az egészségházba.

Az Inmold gyárban tett látogatása során két diák bemutatta az elnöknek a hidraulikus alkatrész működését, az elnök pedig gratulált ügyességükhöz és munkájukhoz. Az alkalmazottakkal folytatott beszélgetésben kitért a lakatosok és hegesztők fizetésére is.

– Öt-tíz év múlva, a nagy állami vállalatok igazgatóihoz képest is, az egyik legmagasabb lesz a fizetésük Szerbiában – mondta az államfő.

Az államfő felkereste a Free Zone-t, valamint a török Flex Academy céget is, majd a török befektetővel folytatott tárgyalása után bejelentette, hogy a városban újabb üzemet építenek. A cég képviselői az államfőnek rámutattak, hogy a tervek szerint további munkásokat alkalmaznak majd. Az elnök szerint hamarosan a gáz is megérkezik Pribojba.