2024. április 20., szombat

Nézőtér a sugárúton

Forgalomkorlátozás Újvidéken az Európa Kulturális Fővárosa címmel kapcsolatos rendezvények ideje alatt

Az Európa kulturális főváros évének hivatalos megnyitója, a köztéri rendezvény kivitelezése miatt a város egyes részein ideiglenesen megváltoztatták a közlekedés irányvonalát annak érdekében, hogy biztonságosan felszerelhessék a szükséges színpadokat és állványokat.

Január 16-áig, azaz vasárnap 8 óráig lezárták a Mihajlo Pupin sugárút egy részét a gépjárműforgalom előtt, mégpedig a Žarko Zrenjanin és a Modena utcák kereszteződésétől a Pionír és a Jovan Đorđević utcák kereszteződéséig húzódó útszakaszt. Az elkövetkező napokban zárva lesz a Sonja Marinković és az Ivo Lola Ribar utcák kereszteződése, a teljes Pionír utca, valamint a Jovan Đorđević utca egy része is. A gépkocsivezetők emiatt az Ilija Vučetić utcából tudnak csak kihajtani, majd balra kanyarodva a Jovan Đorđević utcába.

Január 16-áig szintén lezárták a báni palota épülete mellett, a Jovan Đorđević utcában, valamint a Pionír utcában található parkolót és a Carigrad cukrászda előtti parkolót is. A Szerb Nemzeti Színház mögötti közgarázsban holnap 23 órától pénteken 14 óráig ideiglenesen betiltják a parkolást, valamint az intézmény főbejárata melletti parkolóban is. Az említett időszakban ideiglenesen tilos lesz a parkolás az Ignjat Pavlas utcában található nyilvános parkolóban is, mégpedig a Konstantin Danilo utca kereszteződésétől a Mihajlo Pupin sugárútig húzódó szakaszon. Emellett ideiglenesen tilos lesz parkolni a Podgorica utcában is, valamint a NIS vállalatának épülete mögött.