2024. március 28., csütörtök
KÚLA

Kigyulladt a kémény, majd lángra kapott a tető

Kéménytűzhöz riasztották pénteken éjszaka a kúlai tűzoltóságot, és csak a helyszínen derült ki, hogy közben az egész tető lángra kapott. Az első, nem hivatalos információk szerint feltehetőleg először a kéményben lerakodott korom és kátrány gyulladt be, majd a lángok átterjedtek az egész tetőszerkezetre.

Az összes faanyag, cserép, továbbá az emeleten lévő bútorzat a tűz martalékává vált. Személyi sérülés szerencsére nem történt, az anyagi kár azonban tetemes.

Valka Károly, Kúla község alpolgámestere elmondta, a szerencsétlenül járt házaspár, Kanyó Antal és Ilona számára az önkormányzat egyszeri anyagi támogatást biztosít. Egyúttal felkérte a jóakaratú embereket, közösséget, a vállalkozókat, hogy lehetőségeikhez mérten segítsenek a családnak.

A bajba jutottak számára gyűjtést szervez a Népkör MMK, a Vajdasági Magyar Szövetség helyi szervezete és a Szent György plébánia is. Anyagi hozzájárulásukat Kanyó Antal számlaszámára fizethetik be: 325-9300600069373-26, Vojvođanska Banka OTP Group.

Tekintettel arra, hogy Kanyóék családi háza ikerház, csak a szerencsén és a tűzoltóság hatékony munkáján múlott, hogy a tűz nem terjedt át a ház másik részére.