2024. március 29., péntek

Đoković cáfolta a médiaértesüléseket

Novak Đoković a közösségi oldalán írt az elmúlt napok történéseiről. Úgy fogalmazott, hogy szeretne magyarázatot adni a médiában megjelent téves információkra.

A teniszező megkezdte az edzéseket Ausztráliában, miután a bíróság úgy döntött, hogy mégis engedélyezi az országban való tartózkodását.

Bejegyzésében Đoković a legfőképpen azokra a tényekre tért ki, amelyek a pozitív koronavírus-tesztjére vonatkoznak. Mint közölte, számos megkérdőjelezhető információ jelent meg az ügye miatt nyilvánosságra került dokumentumok kapcsán.

Úgy fogalmazott, hogy december 14-én Belgrádban részt vett egy kosárlabdaversenyen, amelyről később kiderült, hogy a résztvevők közül többen is koronavírus-fertőzöttek voltak. Annak ellenére, hogy nem voltak tünetei, december 16-án csináltatott egy gyors antigén tesztet, amely negatív lett, de elővigyázatosságból még aznap PCR-tesztelésen is részt vett.

A következő nap Belgrádban egy teniszeseményen is jelen volt, és ismét gyors antigén tesztet végeztetett el, ez ismét negatív lett. Mint írta, nem voltak tünetei, és az esemény végéig még nem kapott értesítést a pozitív PCR-tesztjéről.

December 18-án a saját teniszközpontjában egy interjút adott, mert nem akarta lemondani a L'Équipe újságírójával előre egyeztetett nylatkozatot, de ügyelt arra, hogy tartsa a távolságot, és mindvégig maszkban volt. A közösségi oldalán úgy fogalmazott, hogy az interjú után otthon izolálta magát a szükséges időre, de visszagondolva ő maga is úgy érzi, hogy le kellett volna mondania a beszélgetést.

Az utazásai részleteit kifejtve közölte, hogy a csapata töltötte ki az erre vonatkozó dokumentumokat, az ügynöke azonban hibát vétett az Ausztráliába való megérkezése előtti útjairól szóló információk közlése alkalmával.