2024. március 29., péntek

Az SZHP elnöksége a népszavazáson való tömeges részvételre buzdít

A Szerb Haladó Párt újbelgrádi székházában ma megtartották a párt elnökségi ülését – írja a B92 hírportál.

Az ülést Aleksandar Vučić elnök vezette, aki nem sokkal 17 óra előtt érkezett meg a székházba. A tanácskozást követően Igor Mirović, az SZHP elnökségi tagja nyilatkozott az újságíróknak.

– Meghoztuk a döntésünket és felszólítjuk a polgárokat, hogy vasárnap járuljanak az urnákhoz és adják le szavazatukat a referendumon – mondta Mirović.

Elmondta, hogy sokat vitatkoztak a témával kapcsolatban, de végül nagy többséggel meghozták döntésüket. A tartományi kormányfő reményét fejezte ki, hogy a polgárok nagy számban fognak részt venni a népszavazáson.

– Várakozásaink szerint a polgárok többsége elmegy szavazni. Ez egy lehetőség, hogy megerősödjön az igazságszolgáltatás, a változtatások pedig mindenekelőtt a polgárok javára válik majd. A bíróságok hatékonyabbak lesznek, ezáltal pedig a polgárok jogai is komoly védelmet fognak élvezni – jelentette ki Mirović.

Hozzátette, hogy az elnök- és parlamenti választásokon az SZHP olyan programmal fog előállni, amellyel a fejlődés új irányait nyitja meg, valamint folytatása lesz a megkezdett folyamatoknak.

– Az eredmények láthatóak és mérhetőek is, úgy látjuk, hogy az elkövetkező időszakban folytatni tudjuk a megkezdett munkát és még jobb eredményeket érünk el – hangsúlyozta Mirović.

A koronavírus okozta veszéllyel kapcsolatban elmondta, hogy az állam mindent megtesz annak érdekében, hogy minden választóhelyen minél biztonságosabb körülményeket biztosítson a szavazásra.