2024. április 25., csütörtök

Megtépázott visszatérés

Közel két hónap szünet és egy világbajnokság után folytatódott a női BL, ám a visszarázódás az ilyenkor megszokottnál is döcögősebben ment, hiszen a tervezett nyolc mérkőzésből négyet is el kellett halasztani. Pályára lépett azonban Érden a Ferencváros, amely a Budućnostot fogadta, és a csoportkörben másodszor is legyőzte. Hiányzók itt is voltak mindkét oldalon bőven, ám Emily Bölk 8 gólt is vágott, az ő hathatós segítségével a Fradi a szünetben is 18:11-re vezetett, a folytatásban pedig már a hajrában a podgoricai felzárkózás miatt sem kellett aggódniuk. A Ferencváros a csoport 2. helyén áll az Esbjerg és a Rosztov között.

Eredmények, 9. forduló, A csoport: Ferencváros–Budućnost 26:22, Rosztov–Esbjerg 25:27, Koprivnica–Dortmund 24:32. B csoport: Odense–CSZKA (M) 27:27, Sävehof–Kristiansand 23:42.

Melegítés Bahrein ellen

Miután a járvány miatt a fehéroroszok visszaléptek a Magyarország elleni mérkőzéstől, Gulyás István tanítványainak szombaton a Szigetszentmiklósra látogató Bahreinnel szemben volt lehetőségük gyakorolni a csütörtökön kezdődő férfi Eb-re. A csapat egyik alapembere, Bánhidi Bence derékfájdalmak miatt nem lépett pályára, miközben a szakmai stáb időkérés nélkül hagyta, hogy a játékosok maguk oldják meg a felmerülő problémákat. Bár a meccs elején Bahrein három góllal is elhúzott, a vége 36:30-as magyar győzelem lett.
További barátságos mérkőzések: Dánia–Norvégia 35:25, Horvátország–Oroszország 26:28, Spanyolország–Lengyelország 26:25.