2024. április 19., péntek

Dragana Cvijić a Fradiba igazol – VIDEÓ

A kétszeres Bajnokok Ligája-győztes, világbajnoki ezüstérmes beálló, Dragana Cvijić 2022 nyarán csatlakozik az FTC-hez.

Az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapat a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes szerb Dragana Cvijić a következő idénytől a zöld-fehéreket erősíti. A márciusban a 32. életévét betöltő beálló a nyáron Németországba hazatérő Julia Behnke helyére érkezik a fővárosi csapathoz.

A szerb beálló a mostani idényt a Krim Ljubljanában kezdte meg, ám nemrég az orosz CSZKA Moszkvához szegődött.

„Nem találtam meg a számításaimat Ljubljanában, ezért döntöttem a váltás mellett – idézi a fradi.hu Dragana Cvijićet. 

 Nagyon tetszett, amit az FTC vezetői vázoltak nekem, így az első döntésem az volt, hogy a következő idénytől csatlakozom a csapathoz, de ebben a félévben is szerettem volna a Bajnokok Ligájában szerepelni, ezért éltem a moszkvai lehetőséggel. Őszintén mondom, hogy mindig szerettem a Fradi ellen játszani, mert a szurkolók fantasztikusak és különlegesen jó az atmoszféra a sportcsarnokban. Ezt szeretem a legjobban. Hasonló a hangulat ahhoz, mint amikor még a Budućnostban játszottam, ott is ennyire szenvedélyesek a szurkolók. Imádok ilyen hangulatban pályára lépni, épp ezért mindig izgatottan vártam az FTC elleni meccseket, még úgy is, hogy tudtam, nem nekem szurkolnak majd többen. Amikor felvetődött a lehetőség, hogy ide igazoljak, elsőre azt mondtam, te jó ég, vajon kedvelnek majd engem? Hiszen eddig mindig ellenük küzdöttem… De beszéltem az elnökkel és az edzővel, jó benyomásokat szereztem, tudom, hogy a csapat jó, a csarnok szinte mindig tele van, Budapest gyönyörű és még az otthonomhoz is közel leszek, szóval eldöntöttem, hogy jövök. Most pedig már alig várom, hogy elkezdődjön a közös munka. Szeretnék megnyerni mindent a csapattal, de lépésről lépésre kell haladnunk – az biztos, hogy különleges lenne a Fradival Budapesten a final fourban szerepelni.”

A szerb válogatott-tal 2013-ban világbajnoki ezüstérmet szerző kézilabdázó megfordult a Krimben, a Budućnost Podgoricában, a Vardar Szkopjéban és a CSM Bucurestiben is. A podgoricaiakkal 2012-ben és 2015-ben Bajnokok Ligáját nyert – az elsőnél a döntőben épp a Győri Audi ETO volt az ellenfél.