2024. március 29., péntek

Autógumikat rejteget a szentesti máglya az újvidéki Klisán

Gumit is tartalmaz a karácsony szentestéjére készített hatalmas máglya, melyet a Nejlon piac közelébben, az újvidéki Klisa városrészben hagyományosan meggyújtanak, írja a 021 hírportál.

A néhány köbméter fa mellett nagyszámú autógumit is tartalmaz, erre reagáltak az újvidéki környezetvédők.

A helyszínen a több méteres máglya volt látható, a gumik elrejtve a faszerkezet belsejébe. Az Ökoőrség és az Ökológiai Front tagjai kedden, a máglya összerakáskor fotókat tettek közzé és közölték, hogy 50 darab gumit raktak a máglyába. A környezetvédők azt is elmondták, hogy előző nap mindent jeleztek az illetékes felügyelőségnek, de nem kaptak választ.

– Kérünk minden polgárt, hogy ha környezetében ilyen vagy hasonló jelenségekkel találkoznak, fényképezzék le, és küldjék el e-mailben a dispecer@inspekcija.novisad.rs e-mail címre (cc-be nacelnik@inspekcija.novisad.rs). Névtelen regisztrációra a 021/4872-402, 021/4872-403, 021/4872-404 telefonszámokon van lehetőség. Egy-két éve nálunk is hasonló volt a helyzet a Limán 3 városrészben, több helyi polgár beszámolója szerint a felügyelőség reagált, a gumikat eltávolították – jelentte az újvidéki Ökológiai Front.