2024. április 26., péntek

A tavalyi hatvan százalékos emelkedés után idén mi vár a bitcoinra?

A bitcoin ára 2021-ben több mint 60%-kal emelkedett, tavaly novemberben rekordértéket ért el, 69 ezer dollárt ért el egy bitcoin. Ma az ára 45 ezer dollár körül mozog – írja a Nova.rs.

A belgrádi KapitalRS befektetési társaság mindazok számára, akik szeretnének megtanulni, hogyan kereskedjenek a bitcoin árával az interneten keresztül, elkészített egy ingyenes útmutatót „Hogyan kereskedjünk a bitcoin árával” címmel. Az útmutató minden tudásszinthez igazodik, és az alábbi linkről letölthető:

A tavalyi év bitcoinnal kapcsolatos néhány jelentősebb eseménye:

– az amerikai jegybank elnöke szeptember 30-án kijelentette, hogy az amerikai jegybank nem kívánja betiltani vagy korlátozni a kriptovalutákat,

– az október 19-ei hír, hogy első amerikai Bitcoin Futures Exchange nevű alapot jóváhagyja az Amerikai Értékpapír Bizottság, egyfajta elismerést jelentett az amerikai szabályozó részéről, hogy a kriptovaluták elkerülhetetlenül a valóság részei, amelyet intézményesen el kell fogadni és formalizálni. Ez a jóváhagyás a legmagasabb szintre emelte a bitcoin árát,

– a Bank of America felmérést indított a digitális eszközökről, amely kimutatta, hogy a kriptovaluták mára annyira megnőttek, hogy az intézményi befektetők figyelmen kívül hagynák őket. A befektetési bankok visszautasították a kriptovalutákkal kapcsolatos korábbi kételkedésüket.

A JP Morgan novemberben megerősítette előrejelzését, miszerint a bitcoin 146 ezer dollárra emelkedik. A Citibank előrejelzése szerint az idei első kriptovaluta elérheti a 120 ezer dollárt. A kriptovaluták jövője remeknek tűnik, legalábbis egyelőre, mert egyre többen szeretnének ezt a digitális fizetőeszközt birtokolni.