2024. április 20., szombat

Ünnepel a SPENS

A Vojvodina Sport- és Üzletközpont az idén ünnepli fennállásának negyvenedik évfordulóját – a SPENS épülete negyvenéves.

A jubileum alkalmából szombaton déltől megtartják a SPENS napjai elnevezésű eseményt. A műsorfüzet szerint 12 és 12.45 között az 5 perc dicsőség című megemlékező programot viszik színre, majd 13 és 14 óra között a Viszlát Bruce Lee együttes fellépését tekintheti meg a közönség. Az Atheist Rap csapat előadását 14.15 és 15.15 között élvezhetjük, a Love Hunters együttee 15.30 és 16.30 között szórakoztatja a közönséget, míg a Psihomodo pop tagjainak fellépését 16.45-től 18 óráig követheti a közönség. A nappali koncertegyüttesre szóló belépőjegyeket a Gigstix jegyárusítóhelyeken vásárolhatják meg az érdeklődők, a koncert napját megelőzően 1200 dináros áron, míg az esemény napján 1500 dinárért.

A fellépők olyan újvidéki művészek, akik az elmúlt évtizedek során már nagyon sokszor voltak a SPENS nagycsarnokának vendégei, olyan időkben, amikor az általuk képviselt zenei irányzat még sokkal nagyobb népszerűségnek örvendett, mint most. A SPENS (teljes nevén Stonotenisko Prvenstvo Evrope Novi Sad – Újvidéki Asztalitenisz Európa Bajnokság) épületét az 1981 tavaszán megtartott sportrendezvény alkalmából építették fel. Azóta nagyon sok minden megváltozott, nemrégiben az épület létezésének indokoltságát is megkérdőjelezték egyesek. Az önkormányzat illetékesei azonban végül úgy döntöttek, hogy a sportközpontot nem döntik le, ehelyett inkább energiatakarékossági szempontból gazdaságossá teszik – hőszigetelik.