2024. március 28., csütörtök

Téliségek január derekáig

Művelődési programokat szerveznek a legkisebbeknek is

Az Újvidéki BiG Gyermektéliségek (Zimzarije) elnevezésű eseményegyüttes a második hetében van, a ciklus ma zárul a BiG bevásárlóközpontban. Ebből az alkalomból a legkisebbek az Újévi művelődési gyermekkaraván elnevezésű eseményen 18 és 20 óra között vehetnek részt. A gyermekek a szüleikkel együtt megtekinthetik a Macska és a kakas, valamint a Jégkirálynő című előadásokat.

Emellett kreatív műhelymunkákban is részt vehetnek, valamint megcsodálhatják a Varázscsapat show-ja című bűvészműsort is. Az érdeklődők interaktív előadásokban is szerepet vállalhatnak, ugyanis a Kis barátod vagyok, nyisd ki az ajtót!, a Kút, papír, olló és a Kis kóringyáló vagyok, házigazda mit adsz? című rendezvények a család minden tagját megszólítják.

Az idei Gyermektéliségeket immár 11. alkalommal tartják meg, az eseményegyüttes január 14-éig tart, a város húsz különböző helyszínén rendezik meg a programokat. Az idén a szervezők egy QR-kódos rendszer segítségével elvezetik az érdeklődőket a részletes programhoz, azaz a műsorleírást tartalmazó linkhez. A járványhelyzet miatt az előadásokon csak korlátozott számban vehetnek részt az érdeklődők, ezért a szervezők arra kérik a szülőket, hogy kötelezően jelentsék a részvételi szándékukat a linken található műsorfüzetben feltüntetett telefonszámokon.

A szervezők minden aktivitásukat az újvidéki Gyermekművelődési Központ (DKCNS – Dečiji kulturni centar Novi Sad) Facebook-oldalán teszik közzé, valamint a dkcnovisad1 Instagram-oldalon is. A fotó az egyik korábbi, a sorozat keretében megszervezett gyermekeseményen készült.