2024. március 29., péntek

Száz új konténer

A Tiszamente-Óbecse vállalat eredményesen zárta a tavalyi évet

A Tiszamente-Óbecse Kommunális Szolgáltató Kft. még száz újrahasznosításra szolgáló sárga konténert kapott a közelmúltban, amelyeket Óbecsén a harmadik helyi közösség területén helyeznek majd ki, így február elsejétől a vállalat megszünteti a zöld zsákok osztását az ottani lakosoknak. A vállalat tervei között szerepel, hogy az idén újrahasznosításra szolgáló konténereket szerez be az első, majd azt követően a második helyi közösség területére is. Ehhez mintegy 300 sárga konténerre lenne szükség.
– A Tiszamente-Óbecse a tavalyi évet is sikeresen, pozitív eredménnyel zárja, a vállalat bevétele pedig 13 százalékkal magasabb az előzőtől, annak ellenére, hogy nem változtattunk az árakon. A vállalat szolgáltatásait körülbelül 12 000 háztartás veszi igénybe, amely 99,9 százalékot jelent, továbbá 990 jogi személy és 40 Óbecse községbeli intézmény – nyilatkozta Fejes Zoltán, a Tiszamente-Óbecse Kommunális Szolgáltató Kft. igazgatója.
Az igazgató elmondta, hogy tavaly befejezték a felszerelésekbe való befektetéseket. Több járművet is vásároltak, így az idén nincs szükség újakra. A vállalat legnagyobb beruházása az idén egy transzferállomás kiépítése lesz, amely a számítások szerint mintegy kétszázmillió dinárba kerül majd. Innen szállítják majd tovább a hulladékot a nagykikindai hulladéklerakóra.
A tavalyi év során a Tiszamente-Óbecse a helyi önkormányzattal és a Mileševo melletti illegális szemétlerakó eltávolításával megbízott vállalkozóval együttműködve mintegy 29 000 köbméter hulladékot helyezett el az általa kezelt Botra városi hulladéklerakóban. A Botrát hamarosan be kell zárni, ugyanis a kapacitása a végéhez közeledik – hangsúlyozta Fejes.
Az előző hat évben több mint egymillió eurót fektettek be a vállalatba, ebből 288 000 eurót adományokból és projektekből, a többit pedig saját forrásból és lízinggel nyerték – tette hozzá az igazgató.