2024. április 20., szombat

Szilveszterezés után megsokszorozódott a koronavírus-fertőzöttek száma Újvidéken

Ismét növekszik a mišeluki Covid-kórházban az újonnan regisztrált koronavírusos betegek száma

Az újvidéki Covid-kórházban ötszörösére nőtt a vizsgálatok és a koronavírus-fertőzöttek száma 2021 utolsó hetéhez képest – írja a 021 hírportál.

Az Újvidéki Egészségház illetékesei elmondták, hogy a nagymértékű növekedés miatt növelni kellett az orvosi csapatok számát is, ennek ellenére több órát kell várni a vizsgálatra. Közölték, hogy a múlt héten napi 20-30 új fertőzöttet regisztráltak, és ez a szám drasztikusan megnőtt az újévvárás után. Hétfőn körülbelül 50 új esetet jegyeztek fel, kedden 160 volt az új fertőzöttek száma, a vizsgálatok száma továbbra sem csökken. Dr. Aleksandra Milinković Lacković, a Novo Naselje városrészben található covid-rendelő koordinátora elmondta, hogy az új fertőzöttek többnyire fiatalok, enyhébb tünetekkel jelentkeznek, és ünnepségeken való megfertőződésről van szó, mert szinte mindannyian bevallják, hogy részt vettek valamilyen szervezett szilveszteri rendezvényen. A szakember hozzátette, azt tanácsolja a polgároknak, hogy amennyiben a koronavírus bármelyik tünetét észlelik magukon, amelyek nem súlyosak, vagy koronavírus-fertőzöttségre gyanakszanak, várjanak két-három napot, miután orvoshoz mennek, mert az azonnali klinikára érkezés és tesztelés negatív eredményt mutathat.

A mišeluki Covid-kórházban az újonnan regisztrált koronavírusos betegek száma több hetes stagnálás és csökkenés után a héten ismét emelkedni kezdett. Szerdán 158 beteget láttak el ebben az egészségügyi intézményben, ez nyolccal több, mint egy nappal korábban. Emellett nőtt a légzőgépeken lévő betegek száma is. Jelenleg 19-en, míg kedden 16-an voltak lélegeztetőgépen.