2024. március 29., péntek

Az év üzlete

Továbbra is kiváló ötlet Apple-részvényekbe fektetni pénzünket. Warren Buffett amerikai üzleti mágnás, a Berkshire Hathaway részvénytársaság tulajdonosa, több mint 120 milliárd dollár haszonra tett szert. Mindezt annak köszönheti, mert jó helyre tette a pénzét jó időben, vagyis Apple-részvényeket vásárolt, amelyeknek az értéke hirtelen ugrott magasra – írja a Tanjug.

Több mint hárombillió dolláros piaci kapitalizációt ért el az Apple ezen a héten. Buffet cége még 2016-ban kezdte meg a zöld alma jelzésű cég részvényeinek felvásárlását, és 2018-ra már ötszázalékos részesedést szerzett az iPhone-ok gyártásából, 36 milliárd dollár értékben. A Berkshire Hathaway részesedése az Apple-részvényekből folyamatosan nőtt 2022-ig, és továbbra is növekszik. Jelenleg 160 milliárd dollár az általa birtokolt a részvények értéke.

Szakértők szerint ez a legsikeresebb befektetés, amit a Berkshire Hathaway véghez vitt az elmúlt tíz évben. Amellett, hogy az Apple-részvények hirtelen megugrásának köszönhetően extra nyereség ütötte a cég markát, nem szabad megfeledkezni az osztalékok után járó 775 millió dolláros, rendszeres éves nyereségről sem.