2022. december 5., hétfő

Az év üzlete

Továbbra is kiváló ötlet Apple-részvényekbe fektetni pénzünket. Warren Buffett amerikai üzleti mágnás, a Berkshire Hathaway részvénytársaság tulajdonosa, több mint 120 milliárd dollár haszonra tett szert. Mindezt annak köszönheti, mert jó helyre tette a pénzét jó időben, vagyis Apple-részvényeket vásárolt, amelyeknek az értéke hirtelen ugrott magasra – írja a Tanjug.

FILE - In this May 5, 2019, file photo, Warren Buffett, Chairman and CEO of Berkshire Hathaway, smiles as he plays bridge following the annual Berkshire Hathaway shareholders meeting in Omaha, Neb. U.S. Sen. Bernie Sanders wants Buffett to intervene in a
Warren Buffett (Fotó: Beta/AP)

Több mint hárombillió dolláros piaci kapitalizációt ért el az Apple ezen a héten. Buffet cége még 2016-ban kezdte meg a zöld alma jelzésű cég részvényeinek felvásárlását, és 2018-ra már ötszázalékos részesedést szerzett az iPhone-ok gyártásából, 36 milliárd dollár értékben. A Berkshire Hathaway részesedése az Apple-részvényekből folyamatosan nőtt 2022-ig, és továbbra is növekszik. Jelenleg 160 milliárd dollár az általa birtokolt a részvények értéke.

Szakértők szerint ez a legsikeresebb befektetés, amit a Berkshire Hathaway véghez vitt az elmúlt tíz évben. Amellett, hogy az Apple-részvények hirtelen megugrásának köszönhetően extra nyereség ütötte a cég markát, nem szabad megfeledkezni az osztalékok után járó 775 millió dolláros, rendszeres éves nyereségről sem.