2024. április 25., csütörtök

Újévi ülés

A virtuális térben tartott ülést a képviselő-testület – Két napirendi pontról szavaztak

Kishegyes község képviselő-testületének jelenlegi összetétele megtartotta a 18. ülését. Az év utolsó ülése egyben az év első ülése is volt, hiszen december 31-én délben kezdődött, és a képviselők január 2-án délig kellett, hogy leadják a szavazataikat. Az óévből az újévbe átnyúló ülésnek mindössze két napirendi pontja volt, amelyek csak december végén váltak aktuálissá. Sárközi István, a képviselő-testület elnöke arról számolt be, hogy az egyik pont egy kinevezésre vonatkozott, a másik pedig egy önkormányzati tulajdon eladására.

– Kishegyes község képviselő-testületének 18. ülését elektronikus formában hívtam össze, és ebben a formában is tartottuk meg. Mindössze két napirendi pont szerepelt a megvitatásra váró témák között. Az első arra vonatkozott, hogy Kishegyes Község Idegenforgalmi Szervezetében lejárt a megbízott igazgató kinevezése. Emiatt újabb hat hónapos periódusra bíztuk meg, szintén mint kinevezett igazgatót. A tisztséget, mint idáig, úgy a továbbiakban is Veljko Vukčević szeghegyi lakos tölti be. A második napirendi pont egy eladási folyamat megkezdésére vonatkozott. Az önkormányzati tulajdon elidegenítését előkészítő bizottság javaslatára először a községi tanács, majd képviselő-testület hozott döntést. Ennek értelmében egy, a szeghegyi kataszteri község területén található földterület kerül eladásra. Ez egy első osztályú szántóból és a fürdőből állt, a teljes területe pedig 4486 négyzetméter. A föld eladása a törvény által előírt pályázaton lett meghirdetve, és a beérkező pályázóknak fogjuk eladni – fogalmazott a testület elnöke.

A községi képviselő-testület óév és újév között átnyúló ülést tartott

A községi képviselő-testület óév és újév között átnyúló ülést tartott

A következő rendes ülést februárban fogják összehívni. Ennek kapcsán Sárközi elmondta, hogy annak az ülésnek a napirendjén szerepelni a fognak az önkormányzat intézményeinek 2021-es évi munkajelentései, valamint a 2022-es terveik.