2024. április 19., péntek

Újra összeült a pártközi dialógust felügyelő testület

Ma délután három óra körül kezdődött a parlamentben a pártközi dialógust felügyelő testület harmadik ülése, amelyen Ivica Dačić, a parlament elnöke is részt vesz.

Az ellenőrző szervnek figyelemmel kell kísérnie a pártközi egyeztetések keretében megkötött megállapodás végrehajtását. Feladatuk megfigyelni a médiumok, a konzultációk választásokra vonatkozó munkáját és felügyelik a Szerbiai RTV és a Vajdasági RTV választási szabályzatának betartását. Ezenkívül ez a testület véleményezné a független intézmények munkáját is.

A találkozón jelen van Boris Tadić, a Szociáldemokrata Párt elnöke, Boško Obradović, a Dveri vezetője és Aleksandar Šešelj, a Szerb Radikális Párt elnökhelyettese. Emellett ott van még a Szerb Demokrata Párt, a Zavetnik, az Egészséges Szerbia, az Elég volt, valamint a Modern Szerbia Pártja is.

A felsoroltakon kívül a kormány, az Államigazgatási és az Önkormányzati Minisztérium, valamint a Köztársasági Választási Bizottság képviselői is részt vesznek az egyeztetésen.

Ezekről a tárgyalásokról az érintettek nem árultak el részleteket a médiának. Holnap újabb találkozóra kerül sor, amelyen az előzetes információk szerint megegyezés születik arról is, hogy a parlamenten kívüli ellenzéki pártok közül hány tag kerül majd be a Választási Bizottságba.