2022. május 17., kedd

Szerb többségi tulajdonba került a Southampton

A Dragan Šolak szerb milliárdoshoz köthető Sport Republic nevű befektetőcég birtokába került az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Southampton részvényeinek 80 százaléka.

A klub kedden számolt be róla, hogy Kao Csi-seng kínai üzletember adta el azt a 80 százalékos tulajdonrészt, melyet 2017 óta birtokolt. Az üzletet sajtóhírek szerint 100 millió font körüli összegért kötötték meg.

Az egyesület részvényeinek maradék 20 százalékát továbbra is Katharina Liebherr birtokolja, aki még 2010-ben, édesapjától, Markustól örökölte meg az akkor harmadosztályú klub tulajdonrészét.

Az esettel kapcsolatban Ana Brnabić kormányfő Twitter-bejegyzésben reagált, melyben kijelentette, hogy mindezt a szerb állampolgárok zsebéből valósították meg, visszaélve az állam anyagi forrásaival (Telekom) és a politikai hatalommal.

A Southampton 19 forduló után 21 ponttal a 14. helyen áll a Premier League tabelláján. A csapat legközelebb szombaton, az FA Kupa harmadik fordulójában lép pályára a másodosztályú Swansea City vendégeként.