2024. március 28., csütörtök

Tesztelik a gyorsvasutat

2025-ben már vonatozhatunk a Belgrád–Budapest távon

A vasúti közlekedés népszerűsége Szerbiában igencsak apadt az elmúlt évtizedek alatt, a helyzet viszont változhat még az előttünk álló évek során. Hamarosan nemcsak Belgrád–Budapest között utazhatunk gyorsvasúton, hanem tavasszal újraindul a Belgrád–Zágráb–Ljubljana járat is.

Tomislav Momirović szerbiai építésügyi miniszter a minap kijelentette, a Belgrád és Újvidék közötti gyorsvasút tesztelése már elkezdődött, márciusban pedig az utasforgalom is elindul.

A svájci gyártmányú Stadler-féle gyorsvonat első darabja már októberben megérkezett Szerbiába és január végén megérkezik a második, március elején pedig a harmadik mozdony – közli a miniszter szavait a Tanjug.

– Ez forradalmi projektum a szerbiai vasút történetében. Az utazásról alkotott elképzelés gyökeresen változik meg a megvalósulást követően. A vasúti szolgáltatást olyan szintre szeretnénk emelni, hogy  vonzó legyen a fiatalok számára, a városok között ingázóknak. A tervek szerint sikerülhet feléleszteni akár a szép emlékű 1970-es és 1980-as évek vasúti közlekedési szokásait – mondta Momirović.

A miniszter azt is hangsúlyozta, még 30 évvel ezelőtt is az elsődleges közlekedési forma a vasút volt az országban, ez viszont már a múlté. Erősebb utasforgalomra is lenne szükség, elvégre ez a legkörnyezetkímélőbb, legbiztonságosabb és leggazdaságosabb formája a közlekedésnek. A vasúti forgalom népszerűsége persze nem csökkent alaptalanul. A vonatok lassan haladtak a sínek állapota miatt, sokszor pedig el is romlottak, ami több órás várakozást okozott. Munka továbbra is van. A síneket még nagyon sok helyen kell felújítani, valamint további utasszállító szerelvényeket is be kell szerezni.

– A Szabadka–Szeged vasútvonal felújítása 2021-ben kezdődött el, s Szerbia előreláthatólag 2024 végéig, illetve legkésőbb 2025 folyamán befejezi a saját részét. Ennek alapján teljesen reális az elvárás, miszerint 2025 folyamán megindul a vasúti közlekedés a Belgrád–Budapest vonalon. Ez a projekt nem csak a nagyobb városok szempontjából fontos, a kisebb települések között is jobb lesz az összeköttetés – jelentette ki Momirović.

Tavaszra nyugati irányba is javulnak a közlekedési viszonyok, ugyanis erre az időszakra várható, hogy ismét megindul a több éven át szünetelő vasúti közlekedés a Belgrád–Zágráb–Ljubljana távon. Nebojša Bojović, a Belgrádi Egyetem Közlekedési Karának professzora a Večernje novosti lap riporterének elmondta, a szerelvények három-négy alkalommal közlekednének hetente, olyan járatlogisztikával ami megfelel a Szlovéniába utazó üzletembereknek.

– A terv szerint az egyirányú vonatjegy 20 eurótól indul, és amolyan próbaár lenne. A projektnek igen nagy a jelentősége, és több ország is be van avatva a kivitelezésbe. Reményeink szerint már 2022 első negyedében legalább heti egy járat indul Ljubljanába, ezt követően Ausztriába, valamint egy kifejezetten üzleti szerelvény, amely Ljubljana és Zürich között közlekedne – közölte Bojović.

A professzor véleménye szerint az utazás eleganciája vonzza majd az utasokat, akik az eddigiekben autóbuszokkal, saját járművekkel, illetve repülővel közlekedtek. A vasúti közlekedés ereje a gazdaságos energiafogyasztásban és kevésbé kártékony ökológiai hatásokban rejlik. Azt is hozzáfűzte, Németországban a közlekedés 20 százaléka esik a vasúti forgalomra, de az a cél, hogy 2050-ig ez az arány 55 százalékra emelkedjen.