2024. április 24., szerda

Krajinović két pontjával

Filip Krajinović egyesben és párosban is pontszerző volt az ATP-kupa 1. fordulójában, így nem számított, hogy az „első táblán” Dušan Lajović kikapott Ruudtól. Szerbia a rajton 2:1-re legyőzte Norvégiát, és a 2. fordulóban ma Chile válogatottja az ellenfél, szerdán pedig a csoport rangadóján Spanyolország következik.

A többi csoportban az 1. forduló két vaskos meglepetése Danyiil Medvegyev és Matteo Berrettini veresége. Az oroszt a francia Ugo Humbert, az olaszt az ausztrál Alex de Minaur múlta felül. Utóbbi eredmény következménye, hogy az olaszok kikaptak a vendéglátóktól.
Ma kezdődik a tornák idénye is, Ausztráliában pedig e héten két férfi- és három női tornát rendeznek. Györe László Adelaide-ben a 7. kiemelt, és az 1. fordulóban a spanyol Roberto Carballesszel játszik, aki ellen 2018-ban Lyonban salakon veszített. Fucsovics Márton ugyanott a selejtezőből vár ellenfelet, az első két kiemelt pedig Monfils és Hacsanov. Melbourne-ben Nadal és Opelka kapta az első két rajtszámot, de sokan inkább Murray-re lesznek kíváncsiak.

Adelaide-ben a női tornán Barty és Szabalenka az első két kiemelt, Melbourne 1-en Oszaka és Halep, a selejtezőben pedig Bondár Anna a svájci Leonie Künggel találkozik. A Melbourne 2-n Pegula és Mertens vezetik a listát, a selejtező mai rajtján pedig a Stojanović–Gorgodze, az Udvardy–Baptiste és a Krunić–Rahimova meccs is műsoron lesz.

SYDNEY. – Az ATP-kupa 1. fordulójában: Szerbia–Norvégia 2:1 (Krajinović–Đurasović 6:2, 7:5, Lajović–Ruud 3:6, 5:7, Krajinović, Ćaćić–Ruud, Đurasović 7:6, 6:3), Spanyolország–Chile 3:0, Argentína–Grúzia 3:0, Lengyelország–Görögország 2:1, Oroszország–Franciaország 2:1, Olaszország–Ausztrália 1:2, USA–Kanada 3:0, Németország–Nagy-Britannia 1:2.
ADELAIDE. – A női torna selejtezőjében: Burillo–Jani 6:1, 6:4.