2024. április 19., péntek

Meghalt Homonnay Gergely

Élettelenül találtak Homonnay Gergelyre egy római klubban, ahová a hírek szerint újév hajnalán vagy reggelén érkezett – közölte a Corriere della Sera.

A magát liberálisnak valló, homoszexualitását nyíltan vállaló, ismert ellenzéki aktivista, blogíró holttestére a rendőrségi jelentés szerint szombaton találtak rá a római Via Pontremolin található Bananon nevű privát klub törökfürdőjében. A lap azt írja: egy zacskó fehér port és néhány ismeretlen eredetű folyadékot tartalmazó fiolát, vélhetően kábítószert találtak a közelében.

Az olasz sajtó értesülései szerint az egyedül lévő Homonnay Gergely még élt, amikor a mentők megérkeztek. Újraélesztése nem sikerült, a tragédiát szívleállás okozhatta, de biztosat csak a boncolás után mondhatnak a hivatalos szervek, amelyek azt is vizsgálják, hogy halálához köze volt-e kábítószernek.

A holttesten erőszakra vagy támadásra utaló nyomot nem találtak.

A 46 évesen elhunyt Homonnay Gergely a Puszi, Erzsi! című könyvével vált ismertté, amelyben egy macska szemszögéből mutatja be az emberi viselkedést, kapcsolatokat, a világot. 2018-ban vetette bele magát a politikai adok-kapok világába, ahol a Demokratikus Koalíció aktivistájaként vált ismertté. Miután Novák Katalinra becsületsértő kijelentést tett („aljas, náci féregnek” nevezte a Fidesz jelenlegi államfőjelöltjét), 2021-ben jogerősen elítélték, a perköltségek megfizetésére kötelezték, és egy év próbaidőre bocsátották.

Rómában élt már egy ideje, de vitákat kiváltó bejegyzéseivel továbbra is jelen volt a magyar közélet számára a világhálón.