2024. április 25., csütörtök

Igényelhetők az üdülési utalványok

Nagy érdeklődésre számítanak a polgárok részéről

A szerbiai polgárok az ügyeletes postákon már január 1-jétől kérelmezhették azokat az üdülési utalványokat, amelyekkel 5000 dináros kedvezményben részesülhetnek a Szerbia területén található üdülőhelyeken. Az állam ezúttal is 100.000 vaucser igénylésére nyújt lehetőséget. Zoran Đorđević, a Szerbiai Posta igazgatója megerősítette, hogy minden készen áll az első kérelmek átvételére – áll a vállalat közleményében.

Az első vaucsert pontosan éjfélkor adták ki, ami azt sugallja, hogy ezúttal is nagy lesz a polgárok érdeklődése. Az üdülési utalványokra az ünnepek alatt is, január 1-jétől 3-áig is lehetett jelentkezni az ügyeletes postákon, mától pedig már minden postán igényelhetők. A jelentkezések rögzítése mellett a Szerbiai Posta biztosítja a vaucserek házhoz szálítását is értékpapírok formájában. A 0700 100 300-as telefonszámon pedig a felhasználók tájékoztatást kaphatnak a jelentkezés módjáról és az üdülési utalványok használatának feltételeiről. A követelményekről, a szükséges dokumentumokról és más információkról a kereskedelmi, idegenforgalmi és telekkomunikációs minisztérium weboldalán (www.mtt.gov.rs) vagy a Szerbiai Posta weboldalán (www.posta.rs) tudhatunk meg többet, illetve a már említett telefonszámon.

A szerbiai polgárok január 1-jétől jelentkezhettek az üdülési utalványokra, amelyet az állam bocsátott ki a hazai turizmus fejlesztése céljából. Erre a költségvetésből 500 millió dinárt különített el. Az 5000 dinár értékű 100.000 vaucser legfeljebb öt éjszakára használható ki a városon vagy a községen kívül. 2022. november 20-áig. Az üdülési utalvány kizárólag a szálláshely költségeit fedezi, étel és ital nem fizethető vele, de egészségügyi vagy más szolgáltatásra sem használható fel. A vaucsereket igénybe vehetik a nyugdíjasok, az egyetemisták, a Nemzeti Munkaközvetítő Szolgálat nyilvántartásában szereplő munkanélküliek, azok a munkavállalók, akiknek a keresete nem haladja meg a 70.000 dinárt, továbbá a katonai és civil hadi rokkantak, akiknek a havi juttatása nem haladja meg a 70.000 dinárt, a bejegyzett és aktív mezőgazdasági termelők, valamint azok, akik ápolási pénzre jogosultak.