2024. április 25., csütörtök

Rendőrségünk társadalmunk tartópillére

A Belügyminisztérium rendőrgyakornokainak, a Rendőrségi Alapképzési Központ 26, 27, 28 és 29 osztályos tanulóinak előléptetése és foglalkoztatása alkalmából tegnap a SPENS épületében tartottak ünnepséget.

Igor Mirović tartományi kormányfő gratulált a rendészeti képzés sikeres elvégzéséhez. Beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy a rendőrök nagyon fontos és felelősségteljes feladatokat vállalnak, és soha nem néznek el semmit azoknak a törvénysértőknek, akik veszélyeztetik a polgárok és országunk biztonságát. – Meggyőződésem, hogy az új rendőrök tovább javítják majd a Belügyminisztérium hatékonyságát, társadalmunk stabilitásának egyik alappilléreként rendkívül sikeresek és elkötelezettek lesznek a bűnözés minden formája elleni küzdelemben. Legfőbb és legszentebb, közös kötelességünk az, hogy mindig és bármilyen körülmények között becsülettel és bátran kiálljunk államunk védelméért, belső stabilitásáért, békéjéért és függetlenségéért – emelte ki Mirović.

A tartományi kormányfő, Aleksandar Vulin belügyminiszter, valamint Miloš Vučević Újvidék polgármestere díjakat adott át a képzést legjobb eredményekkel teljesítőknek.

– Fiatal rendőrkollégáinkra pillantva egy biztonságosabb jövőt látunk. Biztos vagyok abban, hogy  a lehető legjobb módon látják majd el feladataikat, amivel segítenek megőrizni országunk területi integritását és szuverenitását – mondta Miloš Vučević.

A tanulók nevében Nikola Stojanac szólt a jelenlévőkhöz, aki kiemelte, hogy a kék egyenruha felelőssége nagy, és büszkén viselik majd azzal a céllal, hogy méltóan, becsülettel és méltósággal szolgálják Szerbiát és polgárait.