2024. március 29., péntek
EGY EZOTÉRIKUS TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

Személyiségzavaros emberrel élek!

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 20 évben jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg, a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál valami hasznosat a maga számára.
Több évvel ezelőtt folytattuk az alábbi beszélgetést.
– Segítsen, kérem! Egy személyiségzavaros emberrel élek már tíz éve, de nem bírom tovább! Csak ne azt mondja, hogy hagyjam ott, mert mégsem mehetek az utcára. A lakás az övé, nekem sajnos nincs lakásom. Szüleim sincsenek, vagyonom sincs, gyermekem sincs, ami a jelenlegi körülményekben még jó is. Pedig szerettem volna... A poklok poklát megélve küzdök. Most már csak magamat menteném tőle fizikálisan, anyagilag, érzelmileg, szellemileg. Rengeteg stressz ért mellette. Elejében nem akartam kilépni a kapcsolatból, mivel nem is volt hová mennem, s akkor még szerettem. Most már a viselkedése miatt nemhogy nem szeretem, hanem félek tőle, rettegek, megvetem, s talán utálom is, habár ezt mégis nehéz kimondani. Az anyagiak miatt tűröm ezt a helyzetet, mert ez is jobb – habár már ezt is megkérdőjelezem –, mint a parkban aludni. Viszont anyagi helyzetemből kifolyólag nem tudok lépni, pedig tudom, hogy ez az egyetlen megoldás. A célom, hogy ki tudjak lépni ebből a kapcsolatból mihamarabb, de ehhez az anyagiak javulása kihagyhatatlan opció. Amikor hazajövök a munkából, otthon cirkusz, jobbik esetben kabaré vár. Munkahelyemen is folyton manipulálni próbál telefonon, messengeren. Egy perc nyugtom sincs már tőle, hol fenyeget, hol rimánkodik, de az utóbbi időben már tettlegességig fajultak a dolgok. Az a szörnyű, hogy élősködik rajtam. Igaz, hogy a ház az övé, de nem dolgozik, nem keres, örökké csak én dolgoztam, s abból élünk meg. Ezt ő semmibe veszi, mindig azt mondja, ha ő nem lenne, akkor nem lenne fedél a fejem felett. Sokáig el is hittem, hogy ő az atyaisten, én pedig egy élősködő vagyok. Ő egy narcisztikus személy, engem folyton lebecsül, semmibe vesz. Szerettem volna rendesen kommunikálni vele, de akármit mondtam, belekötött, akármit kérdeztem, ideges lett, s ordibált. Igen gyakran berúg, ekkor még kibírhatatlanabb. Egyszer öngyilkos akart lenni, azért is engem okolt. Egy ideig el is hittem neki, hogy én vagyok a rossz, de már tudom, hogy vele van a baj. Fenyeget, hogy kinyír. Nem csoda, hogy mostanában csak hallgattam, meg sem mertem mukkanni. Most már tudom, hogy őt nem lehet megváltoztatni. Véletlenül bukkantam rá önre, kérem, segítsen!
– Örülök, hogy már tisztában van azzal, hogy ki kell lépjen ebből a kapcsolatból. Tehát az első lépés az legyen, hogy anyagi biztonsága legyen. Ezen kell először dolgozni. Ám biztos-e ön abban, hogy ott tudja hagyni őt? Nem tudja majd zsarolni, akár érzelmileg önt ez a személy?
– Igen, biztos vagyok abban, hogy ott tudom hagyni. Eddig elhitette velem, hogy én vagyok a rossz, én egy senki vagyok, mert nincs semmi vagyonom. Ám én most már tudom, hogy inkább meghalok, mintsem maradok egy ilyen életben. Lehet, hogy azután is megpróbál megtalálni, zsarolni, bántani. Félek. Kérem, segítsen nekem!
– Nyugodjon meg, segítek. Tehát az alapvető az anyagi függetlenség. Az is fontos, hogy e személy ne tudja majd azt, hogy ön hol tartózkodik. Amikor meglesz a kellő pénz és hely, ahova megy, akkor ne beszéljen vele előtte, ne jelentse be neki, hogy el fogja hagyni, mert biztosan nem engedi el, csúnyán meg is támadhatja magát. Írjon majd neki utólag, legjobb telefonról, s azután cseréljen telefonszámot is. Ha van hozzátartozója, rokona, barátnője, akiken keresztül önt keresné, azok mondják csak azt, hogy ön nem jelentkezett nekik, vagy mondják, hogy elutazott külföldre, de más országot mondjanak, mint ahova ön valójában elmenne. Mindenesetre tényleg menjen el, akár másik városba, akár külföldre. Legelőször védelmet csinálnék az ön számára, amit magánál hord, s pénzbevonzásra talizmánt küldök. Ezenkívül szükség van a kötelékek elvágására, amelyek a múlttal kötik önt össze. Elküldöm a szükséges dolgokat, legjobb lenne a munkahelyére vagy ismerősének a címére, nehogy a párja találjon rá, mert ezt természetesen titokban kell csinálnia, ilyen körülmények között. Amikor megtette a rítust, és hordani kezdi a védelmet meg a talizmánt, azonnal számíthat ön a változásra, leginkább 1-2 hónap után mozdulnak előre a dolgok, de legkésőbb fél év, egy év múlva. Kérem, jelentkezzen, amikor sikerült. Tehát másik munkahely és másik város, talán másik ország kell, az ilyen információkra figyeljen, ezeket keresse, s az energiák elviszik önt ebbe az irányba.
***
Hat-hét múlva megkaptam az SMS-t ezzel a szöveggel: „Látszólag véletlenül, de én tudom, hogy a talizmán és rítusok energiái segítségével léptem kapcsolatba egy ügynökséggel, melyen keresztül kikerültem külföldre. Jó munkát kaptam, ingyen szállást és rezsit, jó keresetet, s végre szabad vagyok. Volt párom soha nem tud megtalálni, most meg is írom neki az utolsó üzenetet, s azután el is dobom ezt a számot, hogy ne is zaklasson. Pukkadjon meg, vagy éljen boldogan, engem már nem érdekel. Én szabad vagyok tőle, s ő is szabad tőlem. Önnek pedig köszönet, s ahogyan mondta, egy másik hozzáállással, önbecsüléssel, hittel alkotok magamnak egy új személyiséget, karaktert, hogy ne ismétlődjön meg a múlt. Remélem, sok embernek fog még ön segíteni. Kár, hogy nem tudtam előbb önről!"