2024. március 28., csütörtök

Újabb útlezárásokat jelentettek be hétfőre

Zlatko Kokanović, a Nem adjuk Jadart! elnevezésű egyesület tagja kijelentette, hogy a szerbiai környezetvédő szervezetek szövetsége köré tömörülő csoportosulások, amelyek ellenzik a lítium kitermelését, újabb háromórás útlezárást terveznek ma, hétfőn az ország több helyszínén – írja az N1 hírportál.

Elmondta, hogy ez lesz a reakciójuk Aleksandar Vučić azon kijelentésére, miszerint eleget tett a nép követeléseinek, viszont a Jadar projektet nem fogják leállítani.

– A tervek szerint hétfőn 13 órakor kezdjük meg az útlezárásokat és 16 óráig fog tartani. A számunkra eddig ismert helyszínek közé tartozik Brezjak központja, a valjevói úton és a šabaci híd. Emellett Újvidéken is lesz egy megmozdulás a Futaki piacnál található útkereszteződésnél, valamint a Zlatibor felé vezető úton Užicén. Ezen kívül lehet még lesznek máshol is útlezárások, de erről csak holnap tudunk majd részleteket közölni – mondta Kokanović.

Szavai szerint amennyiben az államfő továbbra sem hallja meg a nép szavát, akkor minden szombaton útlezárásokat fognak szervezni egészen addig, míg nem teljesítik a követeléseiket.