2024. április 24., szerda

Ünnepi munkarend Szabadkán

Szilveszter és az újévi ünnepnapok alkalmából több szabadkai közintézményben és közvállalatban munkaszüneti nap lesz vagy ügyeletet tartanak.

A Szabadkai Egészségházak városi és külvárosi rendelői, melyekben a rendes munkarend szerint a délutáni váltásban dolgoznak, Szilveszter napján 17 óráig fogadják a betegeket. Ez után a sürgősségi betegellátót kereshetik fel a páciensek. 

Elsején, másodikán és harmadikán egy rendelő sem lesz nyitva. Az általános orvosi ügyeletet ezeken a napokon a IV. számú rendelőben (Karađorđe út 55.) 7 és 20 óra között szervezik meg, 20 órától pedig a sürgősségi betegellátót kereshetik fel a páciensek. A bajmoki és a csantavéri rendelők egész napos ügyeletet tartanak az év első három napján.

A Női gondozó zárva lesz szombattól hétfőig, a Gyermekorvosi Rendelőben (Đuro Đaković utca 14.) azonban ügyeletet szerveznek 8 órától éjfélig.

A belgyógyászati szolgálat 7 és 13 óra között fogadja a pácienseket a Fogorvosi Poliklinikán (Fasizmus áldozatainak tere 16.).

A Covid-rendelők (Harambašić utca 2.) újév napján és másnapján 7-től 17 óráig, harmadikán 7 és 20 óra között fogadják a pácienseket.

Az oltóponton (Lazar Nešić tér 4.) az év első három napján nem lehet felvenni a védőoltást.

A Galen Pharm városháza alatt található gyógyszertára minden ünnepnapon egész napos ügyeletet szervez, a többi hozzá tartozó patika pénteken és hétfőn rövidített munkaidőben fogadja a pácienseket, szombaton és vasárnap pedig zárva tart.

A Subotica-trans Közúti Utasszállító Közvállalat járatai pénteken 21.15-ig közlekednek. Hétfőn a buszok vasárnapi menetrend szerint közlekednek.

A Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat munkatársai hétfőn a megszokott munkarend szerint szállítják el a háztartási hulladékot.

A Parking Kommunális Közvállalat pénteken 17 óráig fizetteti meg a parkolást, míg az év első három napján ingyenesen parkolhatunk.

A Posta pénteken csak a kettes fiókintézetben (Raichle Ferenc park 17.) szervezi meg az ügyeletet 8-tól 18 óráig. Szombaton, vasárnap és hétfőn zárva lesznek Szabadkán a posták.

A nagyobb, élelmiszereket árusító üzletláncok (Lidl, Idea, Roda, Univerexport) boltjai pénteken 18 óráig tartanak nyitva, szombaton azonban zárva lesznek. Vasárnap már a megszokott munkaidőben vásárolhatunk.