2024. április 19., péntek

Transzferállomás épül Óbecsén

Megtartotta 20. ülését az óbecsei községi képviselő-testület

Az óbecsei közvállalatok jövő évi munkatervei szerepeltek a községi képviselő-testület mai ülésén. A Tiszamente-Óbecse, a Komunalac, a Toplana és a Vodokanal közvállalatok munkaterveit vita nélkül fogadták el a képviselők.

Fejes Zoltán, a Tiszamente-Óbecse Kommunális Szolgáltató Kft. igazgatója elmondta, hogy a kommunális közvállalat jövő évi legnagyobb befektetése egy transzferállomás kiépítése lesz, ahova szállítják majd a hulladékot. A szemetet onnan viszik tovább a nagykikindai hulladéklerakóra.

– A transzferállomás kiépítése a számítások szerint mintegy kétszázmillió dinárba kerül majd. Ezt a projektet a közvállalat nem tudja egyedül kivitelezni, szükségünk lesz az önkormányzat, az illetékes minisztérium, illetve külföldi befektetők támogatására is. Az új transzferállomáson különválasztjuk majd az építési és a biológiailag lebomló hulladékot, így akár 50 százalékkal kevesebb szemetet kell Nagykikindára szállítani. A Botra városi hulladéklerakót hamarosan be kell zárni, ugyanis a kapacitása a végéhez közeledik. Ami a járműveket illeti, jövőre nincs szükség arra, hogy újakat vásároljunk, az idén befejeztük ezt a projektet – nyilatkozta Fejes.

Fejes Zoltán, a Tiszamente-Óbecse Kommunális Szolgáltató Kft. igazgatója (Kancsár Izabella felvétele)

Fejes Zoltán, a Tiszamente-Óbecse Kommunális Szolgáltató Kft. igazgatója (Kancsár Izabella felvétele)

A községi képviselő-testület tagjai elfogadták Óbecse község költségvetési eszközeinek a Toplana, a Komunalac és a Vodokanal közvállalatok számára történő felhasználására a 2022-es évre vonatkozó Külön tervének elfogadásáról szóló határozatokat, valamint ennek a három közvállalatnak a tavalyi évre vonatkozó munkabeszámolójának elfogadásáról szóló határozatokat.